2021, Invloed met Impact…

Ondanks corona organiseert Vrouwencommunity Amsterdam Oost in samenwerking met IBTV voor de 6de keer op rij Internationale Vrouwendag Amsterdam Oost. Met een film, live debat én live talkshow

Invloed met Impact, vrouwen van Oost vertellen wat ze beweegt

Actieve vrouwen en meiden uit Oost vertellen wat ze doen, bezighoudt en wensen. Want zoals dat aloude spelletje gaat: ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet. En het is….?’ Word zelden het ongeziene geraden, gewoon omdat het voor de hand liggende over het hoofd word gezien.

Zo is het ook met deze) vrouwen én meiden.

Worden vrouwen voldoende ondersteund in hun ambities, dromen en verlangens

Onder leiding van host Esther van der Voort gaan systeemwereld en bewoners het gesprek aan over; vrouwen, hun invloed, Impact en onmacht.

Opmerkingen en conclusies: Het systeem is zo georganiseerd dat het vrouwen niet ondersteund. Bewustwording begint bij jezelf. Armoede is een vrouwenprobleem. Bezuinigingen treft vooral sectoren waarin vrouwen actief zijn. Een alleenstaande moeder moet tot 13 inkomensbronnen managen om tot een bestaansminimum te komen. Waarom zijn het vooral vrouwen die in het vrijwilligerswerk actief zijn? Bezuinigingen vinden vooral plaats op sectoren waar veel vrouwen werken zoals zorg en onderwijs. Als we willen dat er iets veranderd, moeten we het systeem aanpakken.

Deel nemen aan de systeemwereld betekent niet, deel zijn van de systeemwereld

Zes power vrouwen die de klappen van de zweep kennen, gaan onder leiding van host Esther van der Voort in gesprek over kansen krijgen, pakken én je niet van je stuk laten brengen door ongelijke behandeling, beloning of behoudzucht.

Muzikale afsluiting: Amber Nijman & Erik van de Langkruis.

Met medewerking van: Lilian Sinester, Moona Jebari, Sarah van Ree, Ouarda el Morbabet, Gabriella Gomes, Moesha Codfried, Solange Barytis, Maryam Merabet en Roelien Benjamins.

Met: Aurora Guds, Sjieka van Rooijen,Shazia Russo-Ishaq, Nevin Özütok, Maarten Poorter en Dejo Overdijk.

Met: Nevin Özütok, Floor Ziegler, Aurora Guds, Kitty Jong, Nies Medema en Saskia Moerbeek.